13 Юли, 2017 17:28 969 0

Мугуруса е първата финалистка на Уимбълдън

  • мугуруса-
  • рибаркова-
  • уимбълдън-
  • финал-
  • тенис

Испанката даде само два гейма на Магдалена Рибаркова, ще играе отново на финал на Уимбълдън

Мугуруса е първата финалистка на Уимбълдън - 1
Снимка: БТА/АР

Испанката Гарбине Мугуруса се класира за втори път в кариерата си за финала на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставената под номер 14 Мугуруса разгроми Магдалена Рибарикова (Словакия) с 6:1, 6:1 за 64 минути на корта.

Испанката имаше огромно превъзходство, като пласира 22 печеливши удара срещу едва 8 на съперничката си. Така тя отново ще играе за трофея, както и преди две години.

"Мачът не беше толкова лесен. Магдалена е талантлива тенисистка. Без съмнение опитът ми в подобни срещи помогна. Бях доста по-подготвена от нея. Знаех какво да очаквам, защото вече съм била в подобна ситуация. Бях концентрирана от първата точка", коментира Мугуруса.

В спора за титлата тя ще играе срещу победителката от двубоя между петкратната шампионка Винъс Уилямс (САЩ) и представителката на домакините Йохана Конта, които играят по-късно днес.

"Ще ги погледам със сигурност. Без значение от съперничката, ще искам да спечеля в събота. Вярвам, че ще бъде удоволствие, все пак е финал на Големия шлем. Играя добре дотук в турнира. Има още един мач и се надявам да победя", каза испанката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА