Last news in Fakti

16 Юли, 2017 15:59 2 174 0

Стряскащата единадесеторка, която напусна Испания

  • единадесеторка-
  • примера дивисион-
  • реал мадрид-
  • пепе-
  • хамес родригес

Сред играчите личат 3 имена от Реал Мадрид

Стряскащата единадесеторка, която напусна Испания - 1
Снимка: БТА/АР

Испанското издание AS предложи на своите читатели интересен отбор, съставен от играчите, които напуснаха испанската Ла Лига през настоящия трансферен прозорец. Интересно е, че в сформираната единадесеторка личат имената на трима, вече бивши, играчи на Реал Мадрид.

Вратар: Камени (Малага – Фенербахче)

33-годишният врата Карлос Камени напусна Испания след 13 години, през които се превърна в легенда на вратата с екипите на Еспаньол и Малага. Камерунският страж избра да продължи своята кариера в Турския – Фенербахче.

Десен бек: Юри (Реал Сосиедад – Пари Сен Жермен)

След впечатляваща кампания с екипа на Реал Сосиедад, 27-годишният краен защитник на клуба – Юри Берчиче, избра да продължи кариерата си в ПСЖ. Там той ще се събере с треньорът Унай Емери, който също смени Испания с Франция. Интересно е, че испанецът е юноша на английския Тотнъм, където преминава на 17 годишна възраст.

Централен защитник: Рами (Севилия – Марсилия)

Преминалият през Милан, Валенся и Севиля френски централен бранител Адил Рами ще се завърне в родината си, където ще облече екипа на Марсилия. За последно опитният защитник игра във Франция с екипа на Лил преди 6 години.

Централен защитник: Пепе (Реал Мадрид – Бешикташ)

След 10 години в Реал Мадрид, португалският национал Пепе си тръгна от стадион „Сантяго Бернабеу“ след като така и не му бе предложен нов договор. Наближавайки края на своята кариера, бранителят избра да продължи кариерата си в турският гранд Бешикташ

Ляв бек: Мусакио ( Виляреал – Милан)

Играещ като централен защитник, но поставен от дясно в този отбор, аржентинеца Матео Мусакио смени Виляреал с Милан срещу 18 милиона евро. Намиращ се в пика на кариерата си за играч на неговата позиция, от Милано видяха в него едно от многото парчета пъзел по изграждането на новия си тим.

Полузащитник: Камачо (Малага – Волфсбург)

Искан от отбори като Арсенал и Ливърпул през последните няколко години, Игнасио Камачо избра германския Волфсбург за първата си крачка извън Ла Лига. Все пак на сбогуването си с Малага той обеща: „Ще се върна“.

Атакуващ полузащитник: Меса (Лас Палмас – Суонзи)

Още един игра, който предприема първа крачка извън Испания, Роке Меса заяви, че е изпълнил своята мечта да заиграе на Острова, като ще направи това с екипа на уелския Суонзи. Той се надява с добри игри за „лебедите“ да попадне в плановете на Испания за Мондиал 2018.

Атакуващ полузащитник: Хаме Родригес (Реал Мадрид – Байерн Мюнхен)

Хамес Родригес е категорично най-голямата звезда от единадесетте в този списък. Колумбиецът така и не успя да покаже напълно качествата си в Реал Мадрид и след много спекулации свързващи го най-вече с отборите на Манчестър Юнайтед и Челси, той избра Байерн Мюнхен. В Германия той премина като преотстъпен за две години, като отказа да затвори вратата пред завръщане на ‚Сантяго Бернабеу“.

Нападател: Кастро (Реал Бетис - Гуижу Хенгфенг)

Един от по-интересните и неочаквани трансфери, най-добрият голмайстор в историята на Бетис – Рубен Кастро, реши да напусне отбора на 36-годишна възраст. Той ще премине в китайския Гуижу Хенгфенг поне до началото на 2018, когато ще избере дали да се завърне при „зелено-белите“ или да продължи кариерата си в Азия.

Нападател: Сандро (Малага – Евертън)

Поредният играч напускащ Малага, юношата на Барселона – Сандро Рамирес, премина в Англия, където ще облече екипа на Евертън. Високо ценен от много специалисти, младият нападател се очаква да бъде един от ключовите играчи в тима на Роналд Куман.

Нападател: Мариано (Реал Мадрид – Лион)

Мариано Диас показа завидни качества в малкото минути, които получи в Реал Мадрид през изминалия сезон. Доминиканският нападател сега е готов за редовна игра във френския Лион, където очакванията ще са големи към него след напускането на Александър Лаказет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА