566 0

VW измести Mercedes като спонсор на Бундестима

Volkswagen е новият генерален спонсор на немския национален отбор по футбол

Снимка: БТА / АП
Снимка: БТА / АП
Александър Петков

Автомобилният концерн от Волфсбург измести конкурентите си от Щутгарт от мястото на генерален спонсор на немския национален отбор по футбол. Това стана ясно след събранието на изпълнителния съвет на Немския футболен съюз в петък.

По този начин приключи повече от 40-годишното партньорство между немския национален отбор по футбол и Mercedes-Benz. Договорът на Volkswagen ще е в сила до 31 Юли 2024 г.

„Оценяваме факта, че Volkswagen подкрепя футбола от върха до аматьорските първенства. Чрез по-големите постъпления от новия договор ще имаме възможността да разширим дейността си“, коментира председателят на Немския футболен съюз Райнхард Гриндел.

Относно скандала с манипулираните данни за вредни емисии на дизеловите двигатели на концерна от Волфсбург, той споделя, че както националният отбор, така и новият му генерален спонсор са правили грешки в миналото, от които трябва да си вземат поука. От Volkswagen допълват, че споделят и еднакви принципи с Немския футболен съюз - иновативност, смелост и най-вече желание за успех.

Новите партньори на световните шампиони ще им осигуряват между 25 и 30 милиона евро годишно. Този договор ще налива около €20 млн. повече в касите на немския национален отбор от досегашния контракт с Mercedes-Benz. От Щутгарт също са увеличили значително предложението си, но все пак не са успели да преборят конкурентите си от Volkswagen.

Германия


Напиши коментар:


Публикувай