Last news in Fakti

21 Юли, 2017 09:42 1 096 3

Левски е аут от Европа

  • левски-
  • лига европа-
  • хайдук сплит-
  • буш

"Сините" поведоха на Хайдук, но допуснаха обрат

Левски е аут от Европа - 1
Снимка: БТА

Левски отпадна от втория квалификационен кръг на Лига Европа от Хайдук (Сплит) с общ резултат 1:3. В първия мач хърватите победиха с 1:0, а днес на „Георги Аспарухов” спечелиха с 2:1. Двубоят бе №200 за Левски в евротурнирите и се игра пред празни трибуни заради наказание на българския клуб заради расизъм.

Домакините имаха надежда, след като Буш откри резултата в 69-ата минута. Влезлият като резерва Охандза обаче шокира „сините” с изравнително попадение за 1:1 в 80-ата минута. Домакините трябваше да търсят два гола, за да продължат напред, но вместо това получиха още едно попадение. Ерцег отбеляза за крайното 2:1 в 86-ата минута.

Николай Митов изненада със стартовия състав. В центъра на отбраната мястото си зае Давид Яблонски, въпреки че беше контузен. Партнираше му Димитър Пиргов. По двата фланга на защитата започнаха Милош Цветкович и Иван Горанов. Пред тях двамата халфове в центъра на терена бяха Васил Панайотив и Рошу. По крилата започнаха Роман Прохазка и Франсис Нар, а в атака един зад друг си партнираха Жуниор Мапуку и едно от последните нови попълнения – Жорди Гомес.

Първите минути бяха за Левски, но единственото по-опасно положение бе удар с глава на Гомес в 12-ата минута. След 15-ата минута гостите започнаха да създават по-интересните и опасни атаки. Първо Милош Цветкович се наложи да подложи тялото си, за да спре пътя на топката след удар на Хамза от границата на наказателното поле. В 29-ата минута Митрев не бе убедителен и изби топката в корнер. В 33-ата минута Ерцег пропусна най-чистото положение до момента. След като финтира бранител в синьо остана сам срещу Митрев, но стреля в аут. В следващата минута след рикошет и разбъркване Митрев в последния момент изби топката преди играч на Хайдук да стигне до нея в малкото наказателно поле. В добавеното време хърватите отново имаха възможност. Тудор проби опасно отдясно, но не успя да върне топката в наказателното поле, а стреля по диагонал. Вратарят на Левски отново се справи и изби в корнер.

На полувремето Николай Митов смени Васил Панайотов и усили нападателната мощ с Бабатунде Адениджи. И това обаче не донесе свежестта, която се очакваше в сините редици. Нямаше кой да отправи сериозен и опасен удар към вратата на Стипица. В 50-ата минута Хайдук създаде нова опасност. Само неразчетените действия на Футач попречиха на хърватите да поведат в резултата. След удар на Ерцег топката влизаше във вратата на Митрев, но Футач бе застанал на голлинията и се оказа в засада. Малко след това Митов пусна още един нападател – Серджиу Буш, който заигра в тандем с Мапуку. От игра излезе игралия слабо Франсис Нар. Гостите сякаш не блестяха, но създаваха по-сериозните опасности в мача. В 69-ата минута Херцег бе изведен сам срещу Митрев, който за пореден път се наложи да спасява отбора. И точно, когато не се виждаше как Левски може да вкара гол, дойде мигът на Серджиу Буш. Милош Цветкович центрира отдясно, румънецът бе оставен абсолютно непокрит и с глава прониза Стипица за 1:0 в полза на Левски.

В 78-ата минута в игра за Хайдук се появи Франк Охандза. Тъмнокожият нападател се превърна в златна резерва, след като само две минути по-късно изравни резултата за 1:1. Охандза получи топката в наказателното поле, справи се с лекота със статичния Пиргов. След това шутира, топката рикошира в крака на Иван Горанов и прехвърли излезлия малко напред вратар Божидар Митрев. Попадението шокира домакините, които трябваше да търсят минимум два гола, за да продължат напред заради загубата си и в първия мач.

Вместо това в 86-ата минута Ерцег окончателно уби всякаква интрига в двубоя с попадение за крайното 2:1 за Хайдук (Сплит). Един от най-добрите футболисти на хърватския тим отбеляза с хубав удар извън наказателното поле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    16 1 Отговор
    Ма някой да е чакал нещо друго от Евроидиота?
  • 2 Славчев

    13 1 Отговор
    Отбора на народната милиция, собственост на Свинята и ДПС, с парите на руската мафия. Позор.
  • 3 Алфата

    2 1 Отговор
    Ако усещате трусове по гробищата да знаете, че е от въртенето на Гунди! Вече 8-ма година! Ако беше жив щеше да рече: "Жив да не бях"!