1 041 0

Чужденец ще замени Митов в Левски

Наставникът на "сините" е на ръба на уволнението

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Ръководството на Левски вече разглежда кан­дидатури за нов треньор на отбора - дните на Николай Митов начело на сините са преброени. И те не зависят от представянето на тима в първенството, а от това кол­ко скоро ще бъде одобрен не­гов заместник.

Кредитът на доверие към наставника бе из­черпан с изключително слаба­та игра в реванша срещу Хайдук от втория квалификацио­нен кръг на Лига Европа, кой­то бе загубен с 1:2. Митов бе пред уволнение и в края на ми­налия сезон - след баража за евроквота срещу Верея, но то­гава той остана на поста си, защото Димитър Димитров-Херо за пореден път отклони предложението да поеме отбора.

Ясно е, че шефовете на си­ните ще поканят чужденец да застане начело на сините. Причината е, че те не виж­дат свободен български спе­циалист, който да поеме тима - вечно спряганите при кри­зи на "Герена" - Димитър Дими­тров и Станимир Стоилов, са ангажирани. Вече се твърди, че клубът води разговори със специалист от Балканите, ка­то се очаква развръзка по тях да има тази седмица.

Сред ва­риантите за нов треньор е и 40-годишният Валдас Дамбраускас, който е начело на литов­ския Жалгирис. Тимът му оста­ви добри впечатления в сблъ­съците от втория квалифика­ционен кръг на Шампионската вия мач тимът му постигна победа с 2:1 във Вилнюс, а след това отстъпи с 1:4 в Разград.

В пространството се за­въртя и името на израелеца Авраам Грант - бившият ме­ниджър на Челси е добър поз­нат на Емил Велев-КокалаНапиши коментар:


Публикувай