385 0

Официално Дерек Роуз е част от Кливланд

Сделката е за 2,1 милиона долара

Иво Стойнев

Ръководството на Кливланд Кавалиърс официално обяви договора с гарда Дерик Роуз. Той се разбра с Кавс за минимален договор срещу едва 2,1 милиона долара.

"Всички сме щастливи, че в отбора ни ще има играч от калибъра на Роуз. Дерик можеше да премине във всеки друг отбор, но неговите цели и желание за победи го доведоха към нашата оферта. Сигурен съм, че ще се впише в колектива ни идеално," каза новият генерален мениджър на Кливланд Коби Олтман.

Миналата година Дерик Роуз игра за Ню Йорк в 64 мача от редовния сезон, в които записа средно по 18,0 точки, 4,4 асистенции, 3,8 борби, за 32,5 минути игрово време.

До момента от Кливланд не са обявили номер на екипа на Роуз. В Чикаго, където игра през почти цялата си кариера, той носеше №1, който в Кливланд е за Кайри Ървинг. Той обаче може да напусне.

"Единствената ми цел тук е да играя и да побеждавам. Да имам възможността да съм част от тази организация, да играя за Кавалиърс и да се боря за титлата е единственото предизвикателство пред мен сега. Много съм щастлив, че съм тук и очаквам с нетърпение да подновя тренировки с новия си отбор," коментира Роуз.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай