Last news in Fakti

26 Юли, 2017 17:57 931 0

Джокович няма да играе до края на 2017-та

  • джокович-
  • контузия-
  • възстановяване-
  • точки-
  • места-
  • тенис

Сърбинът ще загуби доста места в ранглистата на АТР

Джокович няма да играе до края на 2017-та - 1
Снимка: БТА/АР

Новак Джокович потвърди чрез личната си страница в интернет и социалните мрежи, че ще пропусне не само предстоящия последен турнир от Големия шлем, но и остатъка от целия тенис сезон. Сърбинът се отказа поради контузия в лакътя по време на четвъртфиналния си дуел с Томаш Бердих на “Уимбълдън” и това ще остане последната му поява на корта през 2017 година. Целта, разбира се, е Джокович да даде шанс на ръката си да се възстанови напълно и да бъде готов за игра през 2018-а, а по ирония на съдбата той направи изявлението си на същата дата, на която миналата година Роджър Федерер обяви, че ще направи същата пауза от кортовете.

“Специалисти не само в Сърбия, но и по целия свят са категорични, че имам нужда от по-дълга почивка, за да излекувам контузията. Така че ще направя всичко възможно да се възстановя качествено, като в същото време ще имам шанс да тренирам върху някои елементи от играта си, които в момента не работят както трябва. Пет месеца изглеждат много в момента, но имам много работа през това време и ми се струва, че времето ще мине бързо. Също така ще мога да се съсредоточа и върху очакването на второто ни дете с Йелена”, е цитиран Джокович, който в момента е в Белград.

За първи път от 2007 година той ще изпадне от топ 4 на световната ранглиста и ще сложи край на серията си от 522 седмици в челото на класацията на АТР. Само до края на 2017-а сърбинът ще загуби от актива си общо 3740 точки, спечелени най-вече миналия сезон с титлата в “Мастърс”-а в Монреал и с финала на US Open.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА