751 0

Етиопски лекоатлет преби треньора си

Чала Бейо бесен, че няма да участва на световното първенство в Лондон

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Етиопският лекоатлет Чала Бейо, участвал на Олимпиадата в Рио миналото лято, ще бъде наказан за две години, след като преби треньора си. Той бе оставен извън отбора за предстоящото световно първенство в Лондон от 4 до 13 август и новината го вбеси.

Чала пристигнал на стадиона в Адис Абеба силно изнервен, държейки камък в ръце. След като намерил треньора си, той го цапардосал с глава и с юмрук и тъкмо понечил да го удари и с камъка, когато стоящите наблизо хора се нахвърлили върху него. В резултат на двата удара наставникът бил с насинено око и разкървавено лице.

„Чала ще бъде сурово наказан. Няма да види пистата в продължение на две години. Постъпката му е срамна. Причината да не участва на световното не е в треньора, а в самия него”, заяви говорителят на етиопската федерация по лека атлетика по адрес на 21-годишния бегач в дисциплината стипълчейз.

Чала се провали в опитите си да стигне до финала на държавното първенство на 3000 метра и това е причината да не попадне в състава за световното в Лондон. След инцидента той се е покрил, а от полицията в Етиопия все още го издирват.

Етиопия


Напиши коментар:


Публикувай