1 345 1

Левски си намери световноизвестен треньор

Аврам Грант може да поеме "сините"

Снимка: wikipedia
Снимка: wikipedia
Иво Стойнев

Бившият мениджър на Челси Аврам Грант е чакан още днес да пристигне в София и да започне преговори със Спас Русев за треньор на Левски.

Грант вече шест месеца е без отбор, ка­то за последно води нацио­налния тим на Гана, който напусна през февруари. Собственикът на Левски Спас Русев неведнъж е показ­вал, че е фен на лондонския Челси и връзките му на Ост­рова могат да доведат именития специалист на стадион "Георги Аспарухов".

Благо­дарение на тях в тима акос­тираха футболисти със сери­озни визитки като Жорди Гомес и Габриел Обертан. Имен­но такова е и желанието на Русев - да докара треньор със сериозен имидж в Европа. За целта е подготвена и съот­ветната сума.

След отпадането на сини­те от хърватския Хайдук Сплит във втория предварителен кръг на Лига Европа стана ясно, че дните на Нико­лай Митов начело на Левски са преброени и е въпрос на ча­сове да се обяви името на но­вия наставник. Снощи Митов изведе сините в домакин­ството на Витоша Бистри­ца, но през седмицата се очак­ва да бъде освободен.

За последно Аврам Грант бе в България през юни по вре­ме на благотворителния мач организиран от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, като той бе начело на тима на португалската легенда. Грант е близък приятел с бившия футболист и треньор на сините Емил Велев. Двамата поддържат доста добри отношения.

Името на Аврам Грант бе спрягано за национален селек­ционер на България през 2008 година, но тогава до договор между него и БФС не се стиг­на. Причината бе високата заплата, която специалистът поиска от ръководството на централата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БАЦЕТО
    Отговор
    1 11:14  31.07.17
    Толкова добър че от 6месеца няма кои да му даде отбор

Напиши коментар:


Публикувай