Last news in Fakti

2 Август, 2017 15:58 1 927 2

Учени: Меси е най-надцененият футболист!

  • меси-
  • изследване-
  • надценяване-
  • заплата

Барса с цели трима играчи в Топ 10, там е и трансферната цел на каталунците Коутиньо

Учени: Меси е най-надцененият футболист! - 1
Снимка: БТА/АР

Звездата на Барселона Лионел Меси се оказа най-надцененият футболист по отношение на заплатите, разкрива изследване на новосъздаденото Международно списание за компютърни науки в спорта (IJCSS).

В анализа са участвали 6082 футболисти от осемте водещи първенства в Европа, а под внимание са взети фактори като умения, представяне в предишни сезони, възраст, развитие, характер, поведение на терена, скорост и други. Използвана е 2016 година като базова.

За отбелязване е, че в изследването не са взети под внимание фактори, които не оказват пряко въздействие върху мачовете като популярност сред феновете, прогнозни продажби на артикули, билети и други.

Интересното е, че реалната седмична заплата на Меси според анализа за 2016 година е трябвало да бъде 243 333 евро, вместо прибраните от него 550 000 евро. Зад него са сънародникът му Анхел Ди Мария, а трети е Робин ван Перси.

Друг любопитен момент е, че в Топ 10 на най-надценените играчи има още двама футболисти на Барселона - Иван Ракитич и Серхио Бускетс. Новата трансферна цел на каталунците Филипе Коутиньо (Ливърпул) също е в "черния списък", заедно с Иско от Реал Мадрид.

Бернардо Силва (Монако/Манчестър Сити) и Хари Кейн (Тотнъм) пък оглавяват класацията на най-подценените футболисти и според проучването те са взели доста по-ниски суми от тези, които са заслужавали. В този списък са още Гранит Джака (Арсенал), Пако Алкасер (Барселона) и Ренато Санчес (Байерн Мюнхен).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Аналдо

    2 2 Отговор
    Жужето Меси ако не е заобиколен от добри футболисти не е нищо особено.