Last news in Fakti

11 Август, 2017 09:26 951 0

Григор Димитров отпадна от турнира в Канада

  • димитров-
  • хаасе-
  • тенис-
  • монреал

Най-добрият български тенисист загуби от Робин Хаасе в три сета

Григор Димитров отпадна от турнира в Канада - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров загуби от холандеца Робин Хаасе с 6:7(3), 6:4, 1:6 и отпадна на осминафиналите от силния тенис турнир в канадския град Монреал. Така първата ракета на България допусна първо поражение от този съперник и се размина с надеждите си да подобри представянето си от миналата година. Тогава Димитров достигна до четвъртфиналите на надпреварата.

Днешната среща беше трета между хасковлията и 30-годишния Хаасе, който е 52-ри в световната ранглиста. Григор спечели и двата досегашни мача – 6:2, 6:3 в Бризбейн и 6:4, 6:3 в Индиън Уелс през 2014 година.

Първият сет в Монреал бе доста равностоен и двамата печелеха подаванията си, но Димитров го правеше доста по-трудно. В крайна сметка никой не успя да направи пробив и логично се стигна до тайбрек. В него Григор набързо изостана в резултата с 1:3, след което направи две двойни грешки и в крайна сметка го загуби с 3:7 точки.

Двамата продължиха да печелят на свой сервис и в началото на втората част, а българинът най-сетне стигна до пробив за 3:2 в своя полза. Хаасе обаче веднага върна пробива. Деветият гейм в сета бе един от най-оспорваните в мача. Той вървеше точка за точка и след три пропуснати възможности от Димитров за пробив се стигна до двойна грешка на Хаасе. Така холандецът подари гейма на българина, който на свое подаване затвори сета, печелейки го с 6:4.

Решаващият трети сет не се разви никак добре за Димитров, който бе пробит при 1:3 и до края на мача така и не успя да спечели гейм. На свое подаване Хаасе довърши безпомощния в този момент Григор и след 6:1 спечели срещата, класирайки за четвъртфиналите. Това е най-доброто постижение на холандеца този сезон.

На четвъртфиналите Робин Хаасе ще се изправи срещу аржентинеца Диего Шварцман, който елиминира трудно американеца Джаред Доналдсън (САЩ) след обрат в три сета - 0:6, 7:5, 7:5.

Следващата седмицата Григор Димитров ще участва на друг Мастърс турнир в Синсинати и се очаква да бъде поставен под №8 в основната схема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА