Last news in Fakti

11 Август, 2017 16:28 1 347 0

Тихомир Иванов на финал на Световното с рекорд

  • иванов-
  • световно първенство-
  • скок на височина-
  • финал

Българинът скочи 2.31 метра и покри квалификационния норматив в скока на височина

Тихомир Иванов на финал на Световното с рекорд - 1

Тихомир Иванов се класира за финала в скока на височина на световното първенство по лека атлетика в Лондон. 23-годишният плевенчанин скочи 2.31 метра и записа личен рекорд, за да стигне до битката за разпределение на медалите в дисциплината.

Българинът покри квалификационния норматив при втория си опит. Преди това той бе преодолял 2.17, 2.22, 2.26 и 2.29 метра. Предишното най-добро постижение на десетия от Олимпийските игри в Рио де Жанейро миналото лято бе 2.30 метра.

Преди квалификацията стана ясно, че скачачът от Плевен ще има един конкурент по-малко. Актуалният олимпийски шампион Дерек Друин от Канада не успя да се възстанови от контузия в ахилесовото сухожилие и няма да защитава световната си титла в скока на височина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА