13 Август, 2017 15:56 2 142 5

Наш национал в ареста заради сгрешен профил във Facebook

  • национал-
  • футболист-
  • футбол-
  • арест-
  • сгрешен профил-
  • фейсбук-
  • facebook-
  • николай илиев-
  • калиакра

Държали го без обяснение пет часа, накрая го пускат с оправданието „грешка“

Наш национал в ареста заради сгрешен профил във Facebook - 1

Ужасно неприятен инцидент е преживял футболистът на Калиакра (Каварна) Николай Илиев с родната полиция. Той е прекарал близо 24 часа в ареста във Варна, а обяснението, което получил накрая е, че е станала грешка с профила му във Facebook, пише спортната редакция на "Блиц".

Николай Илиев е част от националния отбор за аматьори на България и бе определен за най-добър защитник на Евро 2013 в Италия.

Всичко започнало на 14 май тази година. Около 19:30 часа вечерта на вратата му почукали двама полицаи, които му казали: „Тръгни сега доброволно, защото в противен случай утре ще дойдем да те отведем с белезници“.

Николай не е криминално проявен и досега не е задържан, но когато попитал защо го арестуват, отговорът бил само, че е обявен за национално издирване.

В патрулката на път за Трето районно във Варна футболистът отново опитал да разбере защо е задържан, но в замяна само получил злъчната реплика: „Или си откраднал, или си убил някого, или си изнасилил“...

Николай е откаран в районното и там повече от четири часа също никой не му казва защо е арестуван, въпреки че по закон това е задължително. Следва безкрайно показване на снимки на непознати за него лица и разпит за откраднати гуми и джанти.

25-годишният защитник на Калиакра (Каварна), който следва "Противодействие на престъпноста и опазване на обществения ред - Криминалистика " в "Черноризец Храбър", обяснил също, че за времето, за което го разпитват е бил у дома си, но думите му останали във въздуха за служителите на Трето районно във Варна. Чак в 14:40 часа на другия ден - 15 май, Николай е пуснат да си ходи, като лаконично му казали, че е „станала грешка“.

В дните след случилото се младежът не се чувствал здравословно добре и преживява случилото се в голям стрес, поради което посещава медицинско заведение. В болницата установяват, че е с високо кръвно и има психически проблеми заради преживяното. Родителите и адвокатът му също се заемат незабавно да искат обяснение от полицията какво точно се е случило и кой е виновен. Следва неколкократно прехвърляне на топката от прокуратурата на полицията. В крайна сметка обяснението, което се получава е: „грешка“, „объркан е профилът във Facebook“. Малка подробност е, че полицията няма право да кара свидетели да разпознават евентуални извършители чрез Фейсбук. Единствено и само на живо в управлението.

Оказва се, че някой е откраднал гумите с джантите и други предмети от автомобила на руски гражданин. Имало свидетел на кражбата, който е трябвало да разпознае извършителя. Проблемът бил, че очевидецът знаел само малкото име на апаша и решил да покаже Facebook профил. Погрешка обаче показал профила на Николай Илиев.

От полицията все пак признали, че грешката е установена едва на другия ден. Николай обаче е твърдо решен да осъди виновните лица и да си потърси правата в съда. Той има здравословни проблеми, стрес в семейството и тепърва ще се възстановява от преживяния шок. Николай се чувствал с уронен авторитет пред колегите си в университета и пред съотборниците си в Калиакра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antropos

    15 2 Отговор
    Да-а, така работи родната полиция.
  • 2 гост

    5 6 Отговор
    Футболист,който учил криминалистика и следва противодействие на ....бла бла бла
    Няма такава пародия
  • 3 akropol

    2 10 Отговор
    ,,Великия '' национал много се стресирал.И той ще е същата балерина ,като сегашните ,,велики'' национали.
  • 4 ИванДеЛаСантаФе

    3 5 Отговор
    Няма му нищо, малко амоняк и едно потупване по рамото и е готов за нови житейски битки :)
  • 5 Борис

    12 1 Отговор
    Като ви четъ коментарите не се учудвам защо полицайте се държат с нас като идиоти,а на м...лите несмеят да гъкнат.Циганите а и всички останали етноси в наща държава са единни и се поткрепят , а вие се кефите че с момчето са се държали като с престъпник без да е виновен.Не забравяйте че и с вас може да се случи същото ,и тогава да ви видя коментарите.