14 Август, 2017 08:01 1 179 0

Лацио спечели Суперкупата на Италия

  • лацио-
  • ювентус-
  • италия-
  • суперкупа-
  • дибала-
  • серия а

Ювентус игра слабо и заслужено загуби мача

Лацио спечели Суперкупата на Италия - 1
Снимки: БТА/ AP

Лацио победи Ювентус с 3:2 и грабна Суперкупата на Италия след драматичен мач, който предложи много емоции на футболните привърженици.

Бившият футболист на „старата госпожа“ Чиро Имобиле даде преднина на Лацио в 32-ата минута след гол от дузпа. Отново Имобиле удвои резултата в 54-ата минута след подаване на Марко Пароло.

Ювентус не игра на познатото високо ниво и допусна много грешки както в дефанзивен, така и в офанзивен план. Въпреки това само в рамките на пет минути успя да изравни резултата благодарение на магията на Пауло Дибала.

23-годишният аржентинец вкара от пряк свободен удар в 85-ата минута, а в последната минута на редовното време изравни с гол от дузпа.

В третата минута на добавеното време обаче защитата на Ювентус отново се пропука, този път фатално. Джордан Лукаку напредна по фланга и подаде на Алесандро Мургия, който отбеляза победния гол.

Новият сезон в италианското първенство започва тази седмица. В първия кръг Ювентус приема Каляри на своя стадион, а Лацио е домакин на СПАЛ.

Лацио спечели Суперкупата на Италия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА