1 022 0

Футболните ни национали станаха хайдути (ВИДЕО)

Футболистите се облякоха в автентични хайдушки униформи

Футболните ни национали станаха хайдути (ВИДЕО)
Денис Джамбазов

Две седмици преди световната квалификация срещу Швеция българският национален отбор нахъса привържениците с мотиви от Априлското въстание.

Българският футболен съюз публикува видеоклип, посветен на „непримиримия хайдушки дух на футболния терен“. Година след представянето на актуалните екипи на отбора, посветени на 140-годишнината от Априлското въстание, темата за историческото ни наследство отново е съчетана с националния отбор.

Герои в новия клип са хайдутите - символ на патриотизма, непримиримостта и борбения дух на българина. Пременени в автентични хайдушки униформи, футболните национали напомниха за смелите ни предшественици.

С цел да призоват българските фенове за подкрепа в предстоящия мач срещу Швеция, футболистите от националния отбор Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев облякоха автентични хайдушки униформи и се научиха да боравят с 200-годишни оръжия.

Сюжетът на видеото се фокусира върху момента на подготовка за битка на чета хайдути, тяхната решителност, кураж и задружност около лагерния огън. Под звуците на една от най-въздействащите български народни песни, футболистите – хайдути, се отправят към поредното предизвикателство.

България приема Швеция на 31 август в София в квалификация за световното първенство в Русия догодина. Три дни по-късно футболните национали гостуват на Холандия.

България


Напиши коментар:


Публикувай