725 0

Пламен Константинов: Отборът е по-сплотен

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Ден преди заминаването за европейското първенство в Полша, националният отбор по волейбол изглежда по-сплотен и спокоен, твърди селекционерът Пламен Константинов пред бТВ.

"Има повече сплотеност и момчетата искат да направят нещо. Има промяна в някои от тях, в мисленето. Вярват повече в колективното, в нещата, които ние искаме да видим. Има повече вяра. Остава вече и да се пренесе на игрището", заяви той.

Константинов разкри и амбицията на играчи и ръководство за предстоящия форум - класиране в топ 4 на Европа и по възможност подобряване на класирането от миналото издание на първенството, което се проведе в България и Италия. Тогава "лъвовете" останаха на крачка от медалите.

Според дългогодишното либеро на тима - Теодор Салпаров, разковничето в доброто представяне в Полша е първия мач в груповата фаза на турнира срещу Русия.

"Ако направим един добър старт в групата, може да се получат чудеса в нашия отбор. Знаете, че сме зависими от първия си мач и ако съумеем да победим Русия, може да ни даде криле за целия форум и да отидем нагоре".

Освен Сборная, в групата на България са още Словения и Испания. Първият мач е на 24 август, а шампионът ще бъде ясен на 3 септември.

Цветан Соколов заяви, че ще направи всичко, което зависи от него, за да може отборът да постигне добро класиране.

България


Напиши коментар:


Публикувай