22 Август, 2017 10:01 1 078 0

Рууни влезе в историята, Евертън отмъкна точка от Сити

  • рууни-
  • евертън-
  • манчестър сити-
  • история-
  • рекорд

31-годишният нападател е вторият футболист с поне 200 попадения в английския елит

Рууни влезе в историята, Евертън отмъкна точка от Сити - 1
Снимка: БТА/АР

Уейн Рууни продължава да блести след завръщането си в Евертън, реализирайки исторически гол при визитата срещу Манчестър Сити в последната среща от втория кръг на Висшата лига. 31-годишният нападател вкара своето попадение №200 в английския елит. Той е вторият футболист, който достига тази граница след легендата на Нюкасъл Алан Шиърър (260 гола). Рикошет в крака на вратаря Едерсон и след това в гредата помогнаха за гола на Рууни на "Етихад".

Рууни има общо 17 гола за „карамелите” във Висшата лига, като последните две попадения са от настоящия сезон. Английският национал се разписа и в първия кръг за домакинския успех с 1:0 срещу Сток Сити.

Евертън започна срещу „гражданите” с 8 англичани в титулярния си състав, а това се случва за „карамелите” за първи път от декември 1997 година насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА