791 0

Трансферната сага около Симеон Славчев приключи

"Щастлив съм, че ще играя в Лехия Гданск", заяви националът

Иво Стойнев

Националът Симеон Славчев обяви, че се връща в полския "Лехия" (Гданск) и ще играе отново в Екстракласа. "Щастлив съм да обявя, че ще играя в "Лехия" през този сезон", написа 23-годишният халф под снимка, на която държи екипа на клуба с №6 заедно с агента си Стефан Бакалски.

По този начин Славчев реши да съобщи, че е взел финалното си решение за настоящия трансферен прозорец. Халфът продължава да бъде собственост на "Спортинг" (Лисабон), където премина от "Литекс" през 2014 г. Португалците обаче го пращаха под наем последователно в "Болтън", "Аполон" (Лимасол) и "Лехия".

През този трансферен прозорец Славчев бе близо до подпис с "Бирмингам".
Искаха го и други клубове. Самият той обясни основната пречка да не реализира трансфер - "Спортинг" иска 3,5 милиона евро за него. Така в крайна сметка Славчев отново се връща в полското първенство.

През миналата година "Лехия" до последно е в борбата за титлата, припомня "24 часа". В отсъствието на Славчев за изминалите 7 кръга от шампионата тимът има 1 победа, 3 равни и 3 загуби, заемайки 14-о място от 16 отбора в полския елит.

Полша


Напиши коментар:


Публикувай