1 Септември, 2017 10:28 1 029 0

Аржентина не успя да пречупи Уругвай

  • аржентина-
  • уругвай-
  • меси-
  • суарес

Луис Суарес усложни контузията на коляното си

Аржентина не успя да пречупи Уругвай - 1
Снимка: БТА/АР

Уругвай и Аржентина направиха нулево равенство в квалификация за Мондиал 2018 от Зона Южна Америка. Това беше шести пореден мач за „урусите“ без победа, а тимът на Оскар Табарес остана и без голямата си звезда Луис Суарес.

Нападателят на Барселона усложни контузията на коляното си, която успя да превъзмогне и да излезе на терена на стадион „Сентенарио“ в Монтевидео. В 83-ата минута обаче беше заменен от Кристиан Стуани, когато болката се завърна след усукване на коляното.

Аржентина доминираше на терена, но не успя да превърне надмощието си в голове. Двубоят беше дебютен за Хорхе Сампаоли начело на „гаучосите“ в официален мач, след като през юни замени Едуардо Бауса на селекционерския пост.

Въпреки предимството на гостите, Уругвай имаше най-чистото положение за гол през първата част. В 37-ата минута Серхио Ромеро се справи с удар на Единсон Кавани, след като преди това не се намеси убедително при изстрел на Кристиан Родригес. За гостите Лукас Билия се отчете с изстрел встрани от вратата, а в края на полувремето Меси принуди Фернандо Муслера да се намесва след комбинация с Пауло Дибала.

Второто полувреме продължи в ритъма на първата част, но никой от двата тима не се доближи до чисто голово положение. Единствено Меси имаше възможност да се разпише в 60-ата минута, но ударът му фаул беше избит в корнер от Муслера.

Равенството остави Уругвай на трето място в групата с 24 точки, докато Аржентина е на пета позиция с 23 Първите четири тима в Зона Южна Америка се класират директно за Мондиал 2018, а петият ще играе плейоф в два мача. През следващата седмица Уругвай гостува на Парагвай, а Аржентина приема Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА