1 219 2

Как Фъргюсън е мотивирал Роналдо?

"Сър Алекс оставяше по-опитните играчи да ритат Кристиано", разкри бивш помощник на Фърги

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Бивш помощник-треньор на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед разкри интересен подход на легендарния шотландец спрямо португалската суперзвезда Криситано Роналдо. Според бившия треньор на вратарите на "Олд Трафорд" Тони Котън Фъргюсън нарочно е окуражавал асистентите си да си затварят очите, когато съотборниците на Кристиано са го ритали на тренировките на "червените дяволи". По този начин Фъргюсън е искал да направи от CR7 по-корав играч и да го избави от лошия навик често да се хвърля твърде лесно на тревата. Кристиано Роналдо, който прави първите си стъпки в големия футбол в Спортинг (Лисабон), игра в "Театъра на Мечтите" от 2003 до 2009 година, когато бе продаден на Реал Мадрид.

"Фъргюсън показа ясно какво мисли за това хлапе, давайки му легендарната фланелка с №7, когато го привлече в тима през 2003 година", заяви Котън пред "Daily Mail".

"Но не по-малко важна беше способността на мениджъра да разпознае слабите му страни. Една от тях беше навикът му да пада на тревата като парцалена кукла всеки път, когато губеше сблъсък за топката", продължи Котън, който се грижеше за формата на вратарите в Манчестър Юнайтед между 1997 и 2007 година.

"Сър Алекс си постави за задача да го направи по-корав и затова члeновете на треньорския щаб бяха окуражавани да си затварят очите, ако видеха, че Кристиано бива фаулиран в тренировъчни мачове. Тези мачове бяха напрегнати. Бедният Роналдо не знаеше какво го е ударило. Съотборниците му, с които се шегуваха, се отнасяха с него по начин, който едва ли го е карал да се смее.

Когато фауловете не бяха отсъждани, Кристиано започваше да ръкомаха гневно и да седи на тревата, измърморвайки ругатни на португалски, докато играта продължаваше около него. Стари кучета като Рой Кийн и Рио Фърдинанд го хокаха, че е мек. Бавно, но сигурно посланието започва да се загнездва в съзнанието на нашето крило", каза още Котън, говорейки за методите на работа на сър Алекс Фъргюсън с португалеца.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалата
  Отговор
  1 13:09  05.09.17
  Сър Алекс - велик, Кристиано - бог!!!
 • гост
  Отговор
  2 14:58  05.09.17
  опитал се е да направи от балерина с мека китка - мъж демек...с променлив успех обаче

Напиши коментар:


Публикувай