Last news in Fakti

7 Септември, 2017 10:28 1 063 1

Дел Потро уби мечтата на феновете

  • дел потро-
  • федерер-
  • надал-
  • полуфинал-
  • us open-
  • фенове

Швейцарецът с 41 непредизвикани грешки при загубата си от аржентинеца

Дел Потро уби мечтата на феновете - 1
Снимка: БТА/АР

Хуан Мартин дел Потро уби мечтата на феновете на тениса да гледат полуфинал на US Open между Рафаел Надал и Роджър Федерер. На четвъртфиналите 28-годишният аржентинец се наложи над Федерер със 7:5, 3:6, 7:6 (8), 6:4 пред препълнения „Артър Еш Стейдиъм“ след 2:52 часа на корта. Така шампионът от Откритото първенство на САЩ през 2009 година на полуфиналите ще играе срещу Надал, който е лидер в световната ранглиста.

За 36-годишния швейцарец това беше първа загуба на турнир от Големия шлем през 2017 година, след като спечели Australian Open и „Уимбълдън“, а не участва на „Ролан Гарос“.

Дел Потро, чиято кариера едва не приключи в края на миналата година след четири операции на китката, спечели първия сет благодарение на пробив в 11-ия гейм. Федерер изравни резултата, след като направи брейк в сервиса на аржентинеца за 3:1 във втората част и това му помогна да спечели втория сет.

Изключително драматична беше третата част, когато Дел Потро спаси четири сетбола, за да успее да спечели тайбрека с 10:8 и да излезе отново напред в резултата. Той направи пробив за 3:2 в четвъртия сет и това му отвори пътя към победата в мача. Роджър Федерер направи нехарактерните за играта си 41 непредизвикани грешки.

Така Хуан Мартин дел Потро се класира за четвъртия в кариерата си полуфинал от Големия шлем. За неговия съперник Рафаел Надал това ще бъде шести мач в Топ 4 на US Open и общо 26-и полуфинал от Шлема. Досегашният баланс в мачовете между двамата е 8:5 в полза на испанеца. В другия полуфинал Кевин Андерсън от ЮАР ще играе срещу Пабло Кареньо Буста (Испания).a


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    0 0 Отговор
    Дел Потро е голям симпатяга и много скромен, стискам му палци да окъпе и оня надъхания и амбициозен испанец.