Last news in Fakti

13 Септември, 2017 13:01 829 0

Чуждестранна звезда на ЦСКА ще става национал на България

  • цска-
  • национален отбор-
  • хубчев-
  • каранга

Фернандо Каранга попада в дългосрочните планове на националния селекционер Петър Хубчев

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга попада в дългосрочните планове на националния селекционер Петър Хубчев, съобщава вестник "Тема спорт". Както е известно, бразилецът чака български паспорт и е много вероятно такъв да му бъде издаден до края на годината или в началото на следващата. За получаването на такъв чужденците трябва да имат поне петгодишен престой в страна от ЕС.

От известно време у нас съществува вратичка, която позволява на талантливи чуждестранни състезатели бързо да получат документи, за да могат да бъдат ползвани в националните ни селекции. Бразилците в Лудогорец са типичен пример, като българските им паспорти ги чакат още при подписването на договор.

Каранга е в България от януари, а вече има 14 гола в 20 мача за ЦСКА. Този сезон е с 8 точни удара в 8 участия. Червените са подали документи за негов паспорт най-вече защото искат да освободят една от квотите за чужденци извън ЕС. В срещите могат да бъдат използвани трима, а при червените са 4-ма заедно с Кулма, Енрике и Кевин Меркадо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА