906 0

Изритват от футбола шеф на Ювентус

Наказват Андреа Аниели заради сериозно нарушение на правилата при продажба на билети

Иво Стойнев

Юристите на Италианския футболен съюз (FIGC) сензационно поискаха отстраняването на президента на Ювентус Андреа Аниели от футбола. Причината за това е сериозно нарушение на правилата за продажба на билети, феърплея и етичния кодекс за поведение на FIGC.

Прокурорът Джузепе Пекораро поиска отстраняването на Аниели от футбола за 2,5 години и персонална глоба от 50 000 евро. За Ювентус като клуб може да бъде наложена санкция от два домакински мача пред празни трибуни и финансова глоба от 300 000 евро.

Босът на „бианконерите“ трябва да се яви в понеделник пред спортния съд на Италианския футболен съюз, за да отговори на обвиненията, че лично е подпомогнал продажбата на билети за ултраси на Ювентус, който са тясно свързани с организираната престъпност в Италия.

Както е известно, само преди десетина дни президентът на „Старата госпожа“ Андреа Аниели беше избран за председател на Европейската клубна асоциация. Той наследи на поста германската футболна легенда Карл-Хайнц Румениге. Не е ясно как едно отстраняване от футбола ще се отрази на Аниели като шеф на ЕКА.

Италия


Напиши коментар:


Публикувай