567 1

Ferrari: Ще се борим до последния завой

От Скудерията не вдигат бялото знаме, но Аривабене признава, че нещата за титлата са се влошили многол

Иво Стойнев

От Ferrari няма да се предадат в битката за световната титла, въпреки разочарование в Сингапур. Очакванията за дойна победа за Скудерията на градското трасе не само че не се оправдаха, но след катастрофата на старта отборът остана без точки от състезанието и в резултат Себастиан Фетел вече има пасив от 28 точки срещу Люис Хамилтън.

Босът Маурицио Аривабене признава, че ситуацията е много по-трудна в момента, но не тимът не смята да се отказва.

„Случилото се бе много разочароващо и без съмнение не бе резултатът, който очаквахме. Това обаче не означава, че битката е приключила, просто стана по-трудно. Ние обаче гарантираме, че ще се борим до последния завой на последното състезание за годината“ заяви Аривабене.

Въпреки че от Ferrari опитаха да хвърлят вината за инцидента върху Макс Верстапен, повечето специалисти са на мнение, че Себастиан Фетел е предизвикал катастрофата, след като е тръгнал да затваря пилота на Red Bull.

Сингапур


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 14:13  19.09.17
    Е Фетел я предизвика. Имаше достатъчно място да влезе външно в завоя, но той започна да притиска Макс, който нямаше къде да отиде, нито пък Кими имаше възможност да избяга някъде, при все че той беше повел вече. Да търсят обяснение от Фетел, защо така реши да сече пътя на Макс вместо да си задържи траекторията и да премине безопасно, макар и с позиция назад? Германецът, като най-голям критик на Макс по повод безопасно каране, не гъкна след инцидента.

Напиши коментар:


Публикувай