Last news in Fakti

1 Октомври, 2017 13:40 3 044 9

Изхвърлиха България от състезанията по вдигане на тежести

  • вдигане на тежести-
  • федерация-
  • българия-
  • глоба-
  • наказание-
  • станозолол-
  • щангисти

Тежко наказание за страната ни

Ръководството на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) взе решение да изхвърли България от международните състезания за срок от една година, съобщи ТАСС, позовавайки се на свои източници.

Причина за суровата мярка е неплатена глоба от 500 хиляди долара от страна на Българската федерация по вдигане на тежести, посочва руската агенция.

Преди две години 11 състезатели от националния отбор на България дадоха положителни допинг проби и тимът беше дисквалифициран. Пробите бяха с наличие на анаболния стероид станозолол.

По време на разследването беше обявено, че спортистите са "били жертва на небрежността на някой друг". Експерти от независима лаборатория в Германия стигнаха до заключението, че хранителна добавка, която се използва от българските спортисти, е замърсена с станозолол в производствена среда, като спортисти и треньори дори не са били осведомени за такава възможност.

През миналата година Изпълнителният комитет на IWF също така не допусна до участие българските тежкоатлети да участват на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия.

Тогава беше наложена глоба от 500 000 долара. По-рано през годината ръководният световен орган отстрани от участие и федерацията по вдигане на тежести на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 силен

    16 7 Отговор
    Така поне спокойно могат да си шмъркат цяла година.

    Коментиран от #2

  • 2 Шампион

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "силен":

    Докато в България съществуват такива завистливи интриганти тя ще продължи да потъва. А относно наказанието няма такова наказание който желае да влезе на страницата на международната федерация по вдигане на тежести и да разбере истината.
  • 3 Варна

    13 4 Отговор
    Подозирам, че това е начинът да ни отстранят защото страната все още е "заплаха" в щангите

    Коментиран от #4

  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Варна":

    Заплаха ?хаха да знаеш какво правят китаиците само и иранците хахах но там има държава и спорт а тука неква пародия

    Коментиран от #6

  • 5 От треньор по щанги в Иран

    7 1 Отговор
    500 000 долара са много пари за жалка България , назлъндисват се няма кой да ги плати. Това е бюджета на цялата федерация по щанги , заплати ,подготовка, ако ги платят една година са на въздух. Държавата казва-управяйте са. За сравнение шампион по щанги в Иран получава веднага за златен медал 1 000 000 долара награда,Голяма къща в центъра на голям град , и града е по избор. Голяма заплата докато се състезава , а след това голяма пожизнена пенсия. И пари от договори за реклами , и рекламни права- абе сиромашийка.
  • 6 Варна

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    А ми сам можеш да видиш историята на Българските щанги и колко олимпийски и световни шампиони са с произход България

    Коментиран от #7

  • 7 Груди комбайнера

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Минало бешело.

    Коментиран от #8

  • 8 ВМОРО

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Груди комбайнера":

    Където е текло - пак ще тече.
  • 9 Мухозол

    1 0 Отговор
    Тия пък , че то ако федерацията по щанги имаше толкова пари нали щяха да си купят свестни апове дето се не фащат досега да са смъкнали сумати олимпийски и световни титли и щангистите да са станали почетни граждани по родните си места и прочее!