5 Октомври, 2017 12:57 1 047 0

Димитров: Имах нужда от такава победа

  • димитров-
  • дел потро-
  • тенис-
  • израстване-
  • победа

"Роберто Баутиста-Агут е опасен опонент", смята българският тенисист

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи със 7:6 (6), 7:5 Хуан Мартин дел Потро във втори кръг на турнира в Пекин, а в петък се изправя срещу испанеца Роберто Баутиста-Агут. Хасковлията коментира победата си над аржентинеца, както и предстоящата битка пред сайта на ATP.

„Щастлив съм че победих в два последователни сета. Хуан Мартин е невероятен боец. Всеки път като играем е страхотно. Той е прекрасен човек, обичам да тренирам с него, обичам да се състезавам срещу него“, започна Григор.

„Нуждаех се от точно този мач. След US Open не бях играл няколко седмици и не знаех какво да очаквам. Като цяло кортът тук е бърз и това пасва на играта на Дел Потро. По време на мача всичките му удари имаха дълбочина, а аз трябваше да намеря най-добрия отговор. Борих се през цялото време, останах позитивен и е прекрасно, че приключи с победа за мен“, добави той.

„Израснах като играч. Сигурен съм, че това няма да е последният ни мач. Той може да победи всеки. Има титли, печелил е турнир от Големия шлем”, каза още Димитров.

„Не успях да гледам много днешния мач на Роберто Баутиста-Агут. Опасен опонент е, а и не бива да подценяваш никого. Първите ми два мача бяха срещу много добри играчи. Трябва да гледам от моята страна на мрежата и да съм фокусиран върху това”, завърши Григор по адрес на следващия си съперник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА