7 Октомври, 2017 15:57 918 0

Хамилтън спечели квалификацията в Япония

  • хамилтън-
  • фетел-
  • ботас-
  • формула 1-
  • квалификация-
  • mercedes

Британецът ще тръгне пръв на Сузика

Люис Хамилтън с Mercedes ще стартира от първа позиция в утрешното Гран при на Япония. Началото е в 8:00 часа наше време, а до британеца на старта ще застане големият му съперник през този сезон Себастиан Фетел. Германецът записа трето време, но ще се възползва от санкцията от минус пет места на втория в квалификациите Валтери Ботас, който ще бъде седми на старта заради смяна на скоростна кутия.

Разликата между Хамилтън и Фетел е 34 точки, а до края на сезона остават пет състезания.

Пол позишънът е десети за пилота на Mercedes през този сезон и първи за него на "Сузука", като подобри с близо секунда постижението на Михаел Шумахер преди 11 години (1:28.954).

"Беше интересен ден. Колата ми се държа нормално, за разлика от надпреварата в Малайзия. Радвам се, че всичко е нормално и съм готов за старта утре", коментира Хамилтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА