8 Октомври, 2017 00:00 2 116 1

Франция победи България с голяма мъка

  • българия-
  • матюиди-
  • франция-
  • световно първенство-
  • квалификация

Родните национали няма да играят на Мондиал 2018

Националите ни допуснаха минимална загуба с 0:1 от Франция в предпоследната си световна квалификация, която се игра под дъжда на "Васил Левски". Блес Матюиди се разписа още в третата минута, което се оказа достатъчно на "петлите" да вземат трите точки по пътя си към Мондиала в Русия. По този начин французите най-после успяха да стигнат до победа в София - нещо, което не им се беше случвало цели 85 години.

В срещата тази вечер отборът на Дидие Дешан гонеше задължителни три точки, за да изпусне директното класиране на Мондиал 2018 в Русия. Французите водят люта битка с Швеция, който няколко часа по-рано отвя Люксембург с 8:0. След успеха в София Франция си върна лидерството в Група "А" и е първи с 20 точки, с една повече от "тре крунур". Трети с 16 е Холандия, който постигна победа с 3:1 при гостуването на Беларус. България е на четвъртото място с 12 точки. В последните двубои във вторник "петлите" приемат беларусите, нашите гостуват на последния в групата Люксембург, а Холандия и Швеция излизат в пряк спор помежду си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    0 0 Отговор
    Франсетата сигурно са играли с резервите на младежкият си отбор.