8 Октомври, 2017 15:56 1 241 0

Левски намери пари за завършване на "Герена"

  • левски-
  • пари-
  • завършване-
  • строеж-
  • ремонт-
  • герена-
  • русев

Финансирането на строежа няма да бъде под въпрос, направени са сондажи със спонсори и инвеститори

Собственикът на Левски Спас Русев е планирал в бюджета за следващата година сериозна сума за инфраструктурни проекти. Босът на сините планирал тепърва да направи от стадион "Георги Аспарухов" по-приятно за посещение място и изобщо не смятал да спира с досега направеното, информира „Тема Спорт“. След сондажи с потенциални спонсори и инвеститори е решено стадионът все пак да добие завършен нов вид, без сегашната трибуна да се събаря. Да припомним, че преди около година Русев нееднократно заяви, че според чуждестранни консултанти моделът на изграждане на "Герена" е сгрешен и далеч по-рентабилно би било новият сектор „А“ отново да бъде съборен и да се започне нов строеж с други планове.

Идеята на силните хора от "Герена" е старите сектори да бъдат събаряни поетапно, но след като има достатъчно гаранции, че финансирането няма да бъде под въпрос, както се случи при ръководството на Иво Тонев. За това са настояли и привърженици на Левски, които са били категорични, че няма да допуснат нови протакания, замразявания и отлагания във времето, особено що се отнася до сектор „Б“.

Спас Русев бил категоричен, че няма да прави половинчати работи и ако ще върши нещо, ще го прави като хората. Шефът се ентусиазирал и покрай добрите за него новини около притежанието на "Виваком" и особено от раздвижването на левскарската общност след мащабната лятна селекция и назначаването на Делио Роси за треньор.

Южната трибуна, както и северната - сектор „Г“, ще бъдат изградени от олекотени конструкции и ще бъдат приближени до официалния терен. Предвижда се или през зимната пауза, или най-късно през лятото на следващата година съблекалните и прилежащите към тях помещения да бъдат преместени в сегашния сектор „А“. Едва тогава и журналистическата ложа ще започне да функционира по предназначение.

Началниците на Левски са успокоили някои от акционерите, че лятната селекция и скъпият треньор не се отразяват сериозно на бюджета и това не се прави със заемни средства. Това е реакция на искането на извънредно Общо събрание на акционерите с цел изясняване на финансовата ситуация и прозрачен бюджет. „Синият“ клуб плаща редовно дълга си към НАП, както и към други кредитори. Няма ги своеобразните опашки пред кабинета на Красимир Иванов, който преди време се оплака, че някой от кредиторите може всеки момент да хлопне кепенците на клуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА