8 Октомври, 2017 18:58 2 532 4

В Русия: Българската система дава титлата на Лудогорец

  • лудогорец-
  • система-
  • първенство-
  • диктат-
  • бфс-
  • стоилов

"Клубът диктува политиката в цялата лига, има голямо влияние в БФС и местната преса", се казва в материала

Руската медия "Спорт День за Днем" публикува обширен материал, посветен на родната Първа лига, озаглавен "Системна опозиция: Как Лудогорец управлява българския футбол". Репортерът на руската медия Игор Новиков е присъствал на срещата между Черно море и ЦСКА (0:1), която се игра на 16 септември на стадион "Тича" във Варна. Той е бил в компанията на главния мениджър на армейците Стойчо Стоилов.

Кореспондентът на "Спорт День за Днем" Новиков пише, че "Лудогорец диктува политиката в цялата лига", а също така и "има голямо влияние в БФС и местната преса". Той добавя: "Цялата система работи, за да подсигурява титлата на Лудогорец всяка година". В своя материал руският журналист описва подробно атмосферата на стадион "Тича", като я оприличава на великия филм от 1979 г. "Сталкер" с режисьор Андрей Таркобски.

На няколко пъти е цитиран Стойчо Стоилов, който коментира ситуацията в клуба. Той разказва за редицата съдийски ощетявания на ЦСКА през настоящия сезон. "Във втория кръг с Лудогорец загубихме. Съперникът ни поведе след грешка на нашия вратар. Но след това съдията не ни даде чиста дузпа. Пуснахме жалба, но в България това е безсмислено, докато всичко се контролира от Лудогорец", казва Стоилов.

След двубоя с Черно море във Варна той получава десетки обаждания, а едно от тях е от финансовия благодетел на ЦСКА Гриша Ганчев. Двамата обсъждат мача, като собственикът е силно загрижен за здравето на играчите и отбелязва ниското ниво на съдиите.

"Не искам да преувеличавам, но според мен ЦСКА може да влезе в Топ 8 на руското елитно първенство. Невинаги парите играят роля на терена. Понякога си способен да направиш голям отбор и без много средства. В ЦСКА ние се съсредоточаваме върху нашите юноши и академия, а също така и върху качествени чужденци, които развиваме и после продаваме. За да се превърнем в Зенит на България обаче, е нужна още много работа. Силно се надявам през следващата година да играем в евротурнирите, за да видим на какво ниво се намираме", казва още Стойчо Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    26 5 Отговор
    Управлява футбола с игра, как да го упавлява, нали се виждат мачовете, особено тези в Лига Европа, и се вижда хубава и технична игра, Бай Ганя га се научи да си събира ла-ната и чисти повърнята ще може да оцени и качествата на добрите, инак ще е само критик и доносник
  • 2 ха ха

    28 7 Отговор
    Тия само при папата не са плакали Ореваха навсякъде
  • 3 3395

    29 7 Отговор
    Тия докога ще лъжат по света и у нас че са Цска?

    Коментиран от #4

  • 4 6584

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "3395":

    Ми те са цска, обаче цска- микренско знаме!