Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 13:26 738 0

Албански ултраси готвят бунт в мача с Италия

  • албания-
  • бунт-
  • размирици-
  • фенове-
  • ултраси-
  • италия

Албанската полиция очаква провокации от страна на феновете на домакините

Албанската полиция очаква провокации от страна на феновете на домакините при домакинството на Италия днес в световна квалификация. Крайната групировка "Илирия" има забрана да посети срещата в Северна Албания, след като създаде проблеми в първия мач през март. Италия спечели с 2:0, а феновете на гостите обстрелваха терена с факли.

Полицията предприема допълнителни мерки за сигурност. Те включват засилени проверки на граничните контролно-пропускателни пунктове със съседните Косово, Македония и Черна гора, както и допълнителна сигурност на пристанището на Дуръс и международното летище в Тирана.

Органите на реда заявиха, че ще предотвратят влизането в страната на "лица с тенденции към радикализъм или екстремизъм", но не даде повече подробности.

Мачът ще се играе в Шкодра на 100 километра северно от столицата Тирана. Домакинството на Албания от група "Г" срещу Израел бе преместен миналата година от Шкодра в Елбасан заради опасения за сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА