Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 01:00 1 549 1

Сити готви бомба на трансферния пазар

  • манчестър сити-
  • барселона-
  • меси-
  • договор-
  • рекорд-
  • трансфер

"Гражданите" готвят сделката на века - вадят 400 милиона за Меси

Само преди няколко месеца ПСЖ разтърси пазара, плащайки на Барселона невижданите до момента 222 милиона евро за Неймар. Съвсем скоро каталунците могат отново да се превърнат в рекорден продавач по неволя, гръмна мадридският вестник "АС". Според изданието Манчестър Сити е приготвил фантастичните 400 милиона евро за живата легенда на лидера в Ла Лига Лионел Меси.

"Гражданите" са готови да излязат с бомбастичната оферта още през януари, ако Лео не удължи изтичащия на 30-и юни 2018 година договор. Аржентинецът се разбра с ръководството на Барселона за нов договор и новината беше обявена в началото на юли, но петкратният носител на Златната топка все още не е сложил официално своя подпис.

Според президента на "блаугранас" Хосеп Мария Бартомеу новият договор на Меси е до 2021 година и има тежест, защото е парафиран от баща му. Според специалисти по спортно право обаче контрактът е нищожен без подписа на самия футболист.

Според "АС" от Манчестър Сити следят внимателно ситуацията и при отказ на Лео да преподпише, клубът е готов да плати умопомрачителната сума. Твърди се, че "гражданите" са провели "сериозни разговори с близки на футболиста".

Новината на мадридския вестник до голяма степен е лишена от логика, тъй като не изглежда разумно Сити да плаща въпросната сума за футболист, чийто договор изтича само след шест месеца. В същото време обаче подобна сделка би била огромен маркетингов взрив за английския клуб и със сигурност би го популяризирала по целия свят.

Манчестърци се опасяват, че Меси може да премине в друг клуб, ако стане свободен агент и затова са решили да си гарантират неговите услуги при първа възможност. Голямата пречка пред тях е съпругата на играча Антонела, която не иска семейството да се мести от Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАРАТА АКБАР

    5 0 Отговор
    Поздрави за всички заблудени който си мислят че има нещо по велико от ПАРАТА.............