1 160 0

Ник Кирьос с нова грандиозна изцепка (ВИДЕО)

Австралиецът напусна демонстративно мача си с Стив Джонсън

Иво Стойнев

Австралийската тенис звезда Ник Кирьос отново показа сприхавия си характер по време на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Шанхай. Той демонстративно напусна корта след края на първия сет (6:7(5)) и предаде победата на Стив Джонсън, като скандалното му поведение бе провокирано от недоволството от съдията на стола Фъргъс Мърфи.

Любопитното е, че всичко това се случва само година, след като АТР извади от световния тур Кирьос за почти същата причина отново в Шанхай. Тогава той бе инструктиран да започне консултации със спортен психолог, като сега не е ясно каква реакция ще последва от ръководните органи в мъжкия тенис.

22-годишният талант получи две официални предупреждения (точка за съперника) от съдията на стола за бурни протести. Камерите уловиха как още по време на тайбрека Кирьос споделя с антуража си на трибуните, че ще напусне корта, ако загуби първия сет - което и се случи. Кирьос тъкмо бе загубил дълго разиграване при 4:2 в своя полза в тайбрека, когато направи обещанието към щаба си, а протестите му срещу съдията на стола бяха основно за липсата на контрол на шума от трибуните.

Steve Johnson through to @SH_RolexMasters second round after Kyrgios retires.#SHRolexMasters pic.twitter.com/cf3sgfZpPv

— Tennis TV (@TennisTV) 10 октомври 2017 г.

Китай


Напиши коментар:


Публикувай