Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 16:31 1 403 0

Григор Димитров: Нека този мач ми е за урок

  • димитров-
  • куери-
  • харисън-
  • форма-
  • трудност-
  • борба-
  • тенис

"Лесно е да победиш, когато показваш най-доброто от себе си, трудно е в случаи като днешния", заяви българският тенисист

Григор Димитров победи Райън Харисън с 3:6, 6:3, 7:6 в мач от втория кръг на турнира в Шанхай. В третия кръг българинът очаква Сам Куери.

„Усещах, че ми липсва ритъм и трябва да намеря играта си, но съм доволен, че успях да спечеля въпреки това. Подобни мачове наистина значат много за мен – да побеждаваш, когато не показваш най-доброто от себе си. И според мен това има най-голямо значение“, заяви Димитров.

„В третия сет поведох с пробив, след което нивото ми спадна, срина се и сервисът ми. Не успявах да намеря себе си, а неговите удари заработиха и започна да се придвижва по-лесно на корта. Със сигурност не трябваше да допускам подобни грешки. Водех с пробив и мачът беше под мой контрол, след което трябваше да наваксвам и вероятно нямаше да успея срещу някой високопоставен съперник, но това е добър урок за мен. Той остава в миналото и се надявам да се подготвя добре за следващия мач и да не допускам тези грешки отново“, добави той.

„Както казах, подобни мачове дават най-голяма увереност, особено след като си се справил с три мачбола. Лесно е да побеждаваш, когато показваш най-доброто от себе си, но в случаи като днешния трудното е да намериш начин да победиш. А днес доказах на себе си, че съм способен да се боря на най-високо ниво. Позитивно съм настроен, ще почина добре и с нетърпение очаквам следващия кръг“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА