312 0

Предлагат Буфон за министър на спорта

Идеята е на политика, изкуствовед и писател Виторио Сгарби

Иво Стойнев

Рекордьорът по мачове с екипа на Италия Джанлуиджи Буфон е гласен за министър на спорта на Ботуша. Идеята е на политика, изкуствовед и писател Виторио Сгарби, който засипа с похвали 39-годишния страж на Ювентус в интервю за списание "Vanity Fair".

Сгарби е лидер на новата политическа партия "Възраждане", която все още няма голяма подкрепа, но с имена като това на Буфон бързо ще натрупа доверие у избирателите.

"Ако спечелим изборите, Буфон ще стане министър на спорта на Италия. Джанлуиджи е уравновесен човек, който е дал много на Италия, а скоро ще прекрати кариерата си. Той се интересува много от политика и изкуство. Нашата платформа му е беше много интересна. Той лично ми писа, че харесва програмата ни. Видяхме се на една изложба в Триест, където той лично ми изрази подкрепата си", похвали се Сгарби.

Управленската кариера е предпочитана и от самия Буфон, който заяви, че няма интерес към треньорската професия. По-реалистично обаче изглежда да му бъде предложен пост в ръководството на Ювентус.

Италия


Напиши коментар:


Публикувай