Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 13:57 968 1

Делио Роси прави пълна промяна в Левски

  • роси-
  • тактика-
  • критика-
  • левски

Италианският наставник на "сините" ще сменя тактиката

Левски може да направи почти пълна промяна през зимата и тимът ще заиграе по-офанзивно. Треньорът Делио Роси вероятно ще смени използваната схема на игра от 4-2-3-1 на популярната в Италия 3-5-2, пише „Тема Спорт“.

За целта обаче през зимния трансферен прозорец трябва да бъде привлечен още един класен централен защитник. На този етап Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон са без алтернатива. Димитър Пиргов е с висящ статут и все още не е решено дали ще му бъде предложен нов договор.

Желанието за промяна идва и от това, че в момента „сините“ нямат стабилен човек на поста ляв краен защитник. А от дясно Милош Цветкович е по-силен в офанзивен план, отколкото в дефанзивен. При новата схема сърбинът може да преквалифициран в десен халф-бек, тъй като е достатъчно остър напред и има добро центриране. По другото крило ще играе новото попълнение Жерсон Кабрал.

Двама от тримата вътрешни полузащитници също са с твърди позиции. Това са Жорди Гомес и Антони Белмонт. Трети може да бъде Антонио Вутов или Роман Прохазка. Напред е сигурен Габриел Обертан като лек нападател, а таран ще се избира между Жуниор Мапуку и Серджиу Буш. Търси се и нападател с по-различен игрови профил.

Според запознати на „Герена“ вече може да се говори за по-офанзивен стил на Левски с 3-5-2, а не от подчертано защитната формация, използвана от „сините“ през есента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тройчо

    0 2 Отговор
    Каквото и да прави, Говедото си остава говедо.