Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 14:28 1 601 0

Чили отпадна, защото ... победи служебно

  • чили-
  • отпадане-
  • световно първенство-
  • перу-
  • служебна победа

Носителят на Копа Америка пострада от уважена жалба за нередовен играч

Победителят в последните две издания на Копа Америка Чили пропуска световното първенство по футбол в Русия догодина, а една от причините за това е, че в рамките на квалификациите получи служебна победа срещу Боливия. Въпросната среща бе завършила 1:1, но чилийците подадоха жалба във ФИФА заради нередовен футболист – родения в Парагвай защитник Нелсон Кабрера.

Световната футболна централа уважи претенциите на Чили и присъди служебен успех за първенеца на Южна Америка, който получи още две точки в актива си. Нелсон Кабрера обаче бе играл и срещу Перу при победата на Боливия с 2:0. Така перуанците също получиха служебен успех.

След изиграването на всички срещи от световните квалификации в Южна Америка Перу и Чили завършиха с по 26 точки. Перуанците обаче са пети в общата група заради по-добрата си голова разлика и ще играят допълнителен бараж срещу победителя от зона Океания Нова Зеландия за класиране на Мондиал 2018 в Русия. „Инките“ не са участвали на световно първенство от 1982 година насам. Чили загуби при визитата си на Бразилия с 0:3 в последния кръг и остана на шеста позиция в Южна Америка, пропускайки Световното в Русия.

Така се оказва, че ако ФИФА не беше присъдила служебни победи на Чили и Перу срещу Боливия, то Артуро Видал и компания щяха да имат точка повече от „инките“ и като пети от Южна Америка да играят бараж с Нова Зеландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА