1 906 2

Има ли психика Григор Димитров?

Отговор дава любопитна класация

Иво Стойнев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров често е критикуван, че няма спортна психика и в много случаи се пречупва, когато изостава в мачовете си. Григор не спира да повтаря, че работи върху тази своя слабост, а прогресът му в това отношение личи от изключително любопитна класация за 2017 година сред играчите от Топ 100.

Изследването проучва представянето на тенисистите при собствен сервис гейм и изоставане с 15:40, когато съперникът има два брейкбола.

Рафаел Надал е номер едно в класацията. Испанецът е показал най-здрава психика и е успявал да спечели своите подавания в такъв тежък момент в 50,7% от възможностите. Той е правил това в 37 от общо 73 случая.

Втори е Григор Димитров, който е постигал обрат при 47,9 от случаите, спасявайки се в 35 от 73 възможности да бъде пробит при 15:40.

В класацията следват тенисисти, които притежават изключително силен и труден за отразяване сервис – Ива Карлович, Джон Иснър и Кевин Андерсън, както и Доминик Тийм и Стан Вавринка.

Както е известно, днес след 19:30 часа Григор Димитров стартира участието си на турнира в Стокхолм. Неговият първи съперник е полският тенисист Йежи Янович.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 10:40  19.10.17
  Хора, това момче е номер 8 в световната класасия по тенис, индивидуален спорт. Явно има само 7 човека преди него, които са по-добри и в интерес на истината той е побеждавал всеки един от тях поне веднъж. Тази година добре се представя и има шанс за напредване до топ 5. Само хвала за него и успехите му.
 • Боби
  Отговор
  2 10:36  20.10.17
  Не е побеждавал Федерер. Но и това може да се случи тази година, знае ли човек?

Напиши коментар:


Публикувай