24 Октомври, 2017 17:29 978 0

Левски награждава Яблонски с нов договор

  • левски-
  • яблонски-
  • договор-
  • скаути-
  • цска-
  • русия

Чехът наблюдаван от руски тимове срещу ЦСКА

Ръководството и спортно-техническият щаб на Левски са изключително доволни от представянето на чеха Давид Яблонски. Затова управата на „сините“ се готви да започне преговори със защитника за подписването на нов договор, съобщава „Тема Спорт“.

190-сантиметровият бранител има шест гола от началото на кампанията и общо 8 за тима. С попадението си в мрежата на ЦСКА той се превърна в любимец на сините фенове. 26-годишният бранител пристигна на „Герена" в началото на годината. На 9 януари той подписа контракт с клуба за 2,5 сезона.

Добрата му игра обаче вече предизвиква интереса на други отбори. На двубоя с ЦСКА в събота Давид е бил наблюдаван от скаути на руски тимове. Той вече игра в тази страна. Яблонски дойде при сините, след като разтрогна контракта си с Том (Томск).

В Левски не искат да чакат лятото, за да започнат преговори с чеха за удължаване на договора между двете страни. Затова ще се опитат още тази зима да стигнат до споразумение за преподписване на контракта.

Преди края на годината от „Герена" трябва да решат и какво да правят с Роман Прохазка и Божидар Митрев. Те са обвързани със сините до края на кампанията, което означава, че от 1 януари могат да разговарят с който клуб пожелаят и да преминат в него през месец юли като свободни агенти.

Двамата са твърди титуляри при Делио Роси. Словакът Прохазка е единственият футболист на Левски, който е бил на терена по 90 минути във всичките 13 шампионатни двубоя. Митрев пък пропусна гостуването на Ботев (1:2), тъй като получи червен картон срещу Лудогорец (0:0).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА