1 360 2

Холандци давали... дънки за Стоичков

Рода договорили Камата, но след това дошла офертата от Барселона

Иво Стойнев

Кариерата на Христо Стоичков е могла да се развие по коренно различен начин. Оказа се, че Камата е бил пред подпис с холандския Рода. Той бил договорен с клуба седмици преди трансфера в Барселона. Това разкрива nrc.nl в материал, посветен на починалия преди дни бивш собственик на Рода - Нол Хендрикс.

Текстилният предприемач поема клуба от Керкраде през 1987 година и го превръща в един от най-силните в Холандия в края на 80-те и началото на 90-те години. През 1990 г. Хендрикс забелязва Стоичков при едно от идванията си в България по бизнес. Той започва преговори с ЦСКА и бързо постига договорка да вземе Ицо за 1 милион гулдена и... 10 000 чифта дънки!

Стоичков обаче прави супер мач за ЦСКА срещу Барса на "Камп Ноу", впечатлява Йохан Кройф и така всичко за него се преобръща - вместо в Рода, той отива в Барселона и става легенда там.

Холандия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Роден за победител
  Отговор
  1 18:42  24.10.17
  Има воля и дух.Стоичков е роден за да побеждава,но и той остарява.... Сега националите незнаят какво означават тези думи.
 • Насраничков
  Отговор
  2 18:51  24.10.17
  ТОЙ ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ЗЛАТНИ БЪЛГАРСКИ КР...НИ МОЖЕХА ДА ПОКАЖАТ , ДА НАУЧАТ ТЕЗИ МОМЧЕТА В НАЦИОНАЛА НА МНОГО НЕЩА НО ТЯ ГИ ИНТЕРЕСУВА САМО ПАРАТА

Напиши коментар:


Публикувай