Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 14:58 1 395 0

Бербатов избра измежду Меси и Роналдо

  • бербатов-
  • роналдо-
  • меси-
  • сравнение-
  • фъргюсън

"Роналдо е истински брилянт, но Меси е повече мой тип играч", заяви българският нападател

Новото попълнение на индийския Керала Бластърс - Димитър Бербатов, даде интервю за ESPN, в което говори за кариерата си до момента. Българинът беше помолен да вземе отношение по въпроса, който вълнува всички фенове през последните години - кой измежду Лионел Меси и Кристиано Роналдо е по-добър. Бербо винаги е обичал да има своя позиция и да я отстоява. Така е и при сравнението му между Роналдо и Меси. Въпреки че е играл рамо до рамо с португалеца в Манчестър Юнайтед, благоевградчанинът смята, че Меси е по-великият футболист.

"Меси е просто най-великият! Роналдо е истински брилянт, но Меси е повече мой тип играч. Той вижда футбола много ясно. Той може да вкарва, да подава, да създава ситуации. Той е завършеният играч, може би най-добрият в цялата история. Ако питате по-старите от мен, може да ви кажат, че Пеле, Марадона или Пушкаш са по-добри. Но за моето поколение изборът е между Меси и Роналдо. Те са почти еднакви, но има нещо у Лео, което ме кара да крещя "Меси! Меси!", когато гледам Барселона по телевизията", каза Бербатов пред ESPN и все пак похвали бившия си съотборник на "Олд Трафорд" - "Младите опитват да имитират най-добрите като Кристиано. Копират косата, дрехите, колите и финтовете му. Опитвам се да им кажа, че Роналдо тренираше ужасно много и оставаше да тренира още повече след тренировка."

"Той искаше просто да е най-добрият и всичко останало дойде при него след това. Не трябва да имитират нищо извън терена, трябва да се концентрират върху себе си. Роналдо беше страхотен в съблекалнята. Понасяше шеги, а Патрис Евра не спираше да се бъзика с всички. Аз бях срамежлив и затворен и гледах всичко това отстрани", разказа Бербо.

"Нападател съм и е нормално хората да очакват голове от мен. Аз обаче вече се виждам по друг начин. Обичам да играя с топката и да имам свобода на терена. Ако даден футболист е на левия фланг, а аз съм вдясно, повярвайте ми, че мога да видя нещо, което другите играчи не са забелязали. Харесва ми да знам, че треньорите ми са наясно с моите качества и ми позволяват да ги демонстрирам в пълна степен. В това отношение знам, че сър Алекс Фъргюсън ми вярваше", каза българинът.

"Когато той влезеше в стаята, всички разговори утихваха", разказа още Бербо за престоя си на "Олд Трафорд".

"Сър Алекс пораждаше толкова много уважение и внимание заради всичките успехи, които постигна. Беше добър с думите, може би заради всички книги, които бе прочел. Когато съм влизал в офиса му, винаги намирах биографията на Наполеон върху бюрото му", добави българинът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА