Last news in Fakti

27 Октомври, 2017 16:57 769 1

БФС ще урежда контрола със Саудитска Арабия

  • българия-
  • хубчев-
  • контрола-
  • бфс-
  • саудитска арабия-
  • договор

Вървят и преговори за удължаване на договора на Хубчев

Българският футболен съюз преговаря за приятелски мач срещу Саудитска Арабия. За разлика от „трикольорите" този отбор се класира за финалите световното първенство Русия 2018. Саудитите завършиха втори в своята квалификационна група, в конкуренцията на Япония, Австралия, ОАЕ, Ирак и Тайланд. Ако двете страни постигнат съгласие контролата ще се играе на неутрален терен, най-вероятно в Лисабон.

Там „зелените соколи'' вече имат насрочен мач с друг финалист на Мондиала догодина - Португалия на 10 ноември. В периода 6-14 ноември ФИФА е насрочила баражи за световното в Русия като датите могат да се използват и за приятелски мачове. Очаква се БФС да използва ситуацията и да излезе от конфузното положение националите за пореден път да почиват „по време за контроли". Най-удобната дата за проверка на „лъвовете" е 14 ноември, четири дни след контролата на Саудитска Арабия с Португалия.

„Труд" научи, че вече вървят и преговори със селекционера Петър Хубчев и неговия щаб за продължаване на контракта. При договор с него ще има и клауза с фиксирана конкретна цел - класиране за финалите на Евро 2020. Визи за въпросното първенство за първи път ще има рекордните 24 държави. На практика половин Европа ще играе на финалите, които ще се разиграят в 13 страни. Договорът на Петър Хубчев изтича този месец. Треньорът вече е в България след като на 11 октомври директно отпътува към дома си във Франкфурт веднага след първото ни реми с Люксембург (1:1) в историята, предхождано от 13 победи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.