Last news in Fakti

1 Ноември, 2017 15:56 2 500 2

Багата защитава титлата си срещу бразилец

  • багата-
  • свободни боеве-
  • титла-
  • мач-
  • аленкар

Срещата във Вашингтон е в петък от 02.00 часа

Българската звезда в свободните боеве – Благой Иванов-Багата, ще се опита да направи поредната си успешна защита на титлата в тежка категория в Professional Fighters League. Двубоят е в ранните часове на четвъртък срещу петък – от 02:00 часа.

Съперник на Багата ще е бразилският ветеран Кайо Аленкар, който, подобно на българина, има само една-единствена загуба в професионалната си кариера. Мачът ще е част от Галавечер №4 на Professional Fighters League и ще се състои в американската столица Вашингтон.

Галавечерта има исторически характер, тъй като за първи път в историята на свободните боеве приходите от мача ще бъдат дарени за благотворителни цели. Първоначално Иванов трябваше да защитава титлата си срещу американеца Джаред Рошолт, но в началото на септември от PFL смениха съперника му на бразилеца Кайо Аленкар.

Досега в професионалната си кариера в свободните боеве Багата има 15 победи и една-единствена загуба – от Александър Волков през 2014 г. През 2015 г. българинът победи Смеалиньо Рама и завоюва шампионския пояс в тежка категория на Professional Fighters League. Оттогава Иванов има три успешни защити на титлата, като последната от тях дойде тази година – през месец март срещу Шон Джордан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    БЕШЕ ЖЕСТОК МАЧ
    ГЛЕДАХ ГО
    МНОГО КРЪВ ХВЪРЧЕШЕ ОТ БАГАТА
    НО ТОЙ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН
    РЕСПЕКТ КОРАВ МЪЖ
  • 2 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Тоз е е.aти машината. Вече изобщо не можеш да хванеш някаква техника но се бие на живот и смърт. Като обладан от демони върви напред с цената на всичко и нищо не жали.