1 959 3

Има риск за живота на големия Наим Сюлейманоглу

Великият спортист е под постоянно лекарско наблюдение

Денис Джамбазов

Опасността за живота на Наим Сюлейманоглу не е отминала, под постоянно наблюдение е, съобщи пред турските медии проф. д-р Ялчън Полат след приключилата операция снощи.

След като лекуващият екип установил оток в лявата част на мозъка му, в събота вечерта Наим Сюлейманоглу беше вкаран в операционната зала на „Мемориал Аташехир“ за спешна интервенция. Операцията продължи час и половина.

Не е изключено да бъде извършена още една операция, съобщи „Родопи 24“. Президентът на Турция Реджеб Ердоган позвънил на брата на Наим - Мухаррем, за да се интересува от състоянието на трикратния олимпийски шампион.

Роденият преди 50 години в момчилградското село Птичар Наим страдаше от цироза на черния дроб и беше приет по спешност в държавната болница „Д-р Сади Конук“ в Истанбул на 25 септември. Той бе в медикаментозна кома повече от 24 часа.

На 6 октомври му беше извършена успешна трансплантация на черен дроб от екипа на проф. д-р Кямил Ялчън Полат в „Аташехир Мемориал“.

На 28 октомври, малко преди да бъде изписан, Наим Сюлейманоглу бе претърпял мозъчен кръвоизлив и се наложи да остане под наблюдение в интензивния. Тогава бе съобщено, че бившият щангист е получил епилептичен припадък. Лекуващите се опасявали, че той може да остане парализиран, защото е в състояние на частична загуба на съзнание.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Расулюлах
  Отговор
  1 12:25  12.11.17
  Страшно падение заради алкохола
 • Пеньо
  Отговор
  2 10:18  13.11.17
  Това нещо надвиснало на леглото му какво е? Главният лекар или смъртта?
 • 3 10:52  13.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай