13 Ноември, 2017 18:41 1 704 2

Григор Димитров започна страхотно в Лондон

  • димитров-
  • тенис-
  • тийм-
  • лондон-
  • мастърс

Българският тенисист победи с 2:1 сета Доминик Тийм

Григор Димитров стартира по страхотен начин дебюта си на финалния "Мастърс" нa АТР в Лондон.
Българинът надделя над 4-ия в световната ранглиста Доминик Тийм с 6-3, 5-7, 6-4 в зала "О2 Арена" в английската столица.

Срещата между тях бе от Група "Пийт Сампрас", а с тази победа Димитров има сериозен шанс да премине груповата фаза и да се класира за полуфинал. Това е втора победа за нашенеца срещу Доминатора, като по този начин статистиката в преките мачове между тях вече е равностойна - 2-2 победи.

В първия сет Димитров бе този, който играеше много по-стабилно и в крайна сметка достигна до пробив в шестия гейм, с който поведе с 4-2. Той се възползва от непредизвикана грешка на своя противник, който изпрати силен форхенд в аут.

Във втория сет двамата си взимаха подаванията, а Григор изпусна да реализира скрит мачбол в предпоследния гейм. Това очевидно даде отрицателно отражение върху него и бе пробит на 0 при подаването си, за да може Тийм да изравни сетовете.

В третия сет пробивът в полза на Григор падна в седмия тилданов гейм, след като той при 15-40 в своя полза направи страхотна къса топка и матира австриеца.

Нашето момче обаче се пропука в десетия гейм и пробивът бе върнат, но след това той отново проби и го направи на 0, за да поведе с 6-5 и отново да сервира за мача. Григор получи шанс за два мачбола, но Тийм изравни. След две грешки на австриеца обаче, Димитров спечели мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    3 0 Отговор
    Григор почти си осигури полуфинал с тази победа, остана само да обърне е Гофен !

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал Купоне":

    Не само това , Чилич също падна от Зверев и най-вероятно ще падне и от Федерер , което значи , че Григор може да спори със Зверев за ТРЕТО място в ранглистата ! Демек да завърши годината ТРЕТИ в света !