Last news in Fakti

15 Ноември, 2017 12:58 1 682 0

Григор: Това е нещо голямо за цяла България

  • димитров-
  • българия-
  • значение-
  • тенис-
  • гофен

"Прескачаш граници, без да има значение откъде си дошъл", заяви българският тенисист

Днес след 16:00 ч. Григор Димитров излиза срещу Давид Гофен в мач от изключително значение, тъй като при победа може да си гарантира предсрочно първото място в група "Пийт Сампрас" на Финалите на АТР в Лондон.

"Това е нещо голямо не само за мен, а за цяла България – моята родина. Невероятно е да мога да покажа, че всичко е възможно. Прескачаш граници, без да има значение откъде си дошъл. Всичко зависи единствено от теб и всичко е в ръцете ти. Хората трябва да разберат, че когато си поставиш нещо за цел в съзнанието и всекидневно работиш здраво за него и прескачаш тези граници, лимитът ти е само небето. Можеш да мечтаеш всеки ден", заяви Григор.

Двамата с Гофен вече се срещнаха три пъти през този сезон. Българинът победи белгиеца на четвъртфиналите на Australian Open и на финала в София, а малко по-късно загуби от него в Ротердам. В общия баланс между двамата на ниво ATP Григор води с 3-1 победи, след като през 2014-а надделя над този съперник и на US Open.

Съперничеството между двамата започва още през 2010-а, когато Григор записва три успеха от три мача над Гофен на Фючърси и Чалънджъри.

"Давид направи изключителен край на сезона, в който разчиташе на огромно самочувствие и инерция", каза водещият ни тенисист за своя предстоящ съперник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА