15 Ноември, 2017 17:33 2 110 4

Григор Димитров размаза Гофен и е на полуфинал

  • димитров-
  • гофен-
  • мастърс-
  • тенис

Българският тенисист спечели срещата с 2:0 сета (6:0;6:2)

Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен с 6:0, 6:2 във втория си мач от Мастърса в Лондон. Григор имаше 5 победи и загуба в шестте си срещи с Гофен, като губи последния им мач.

Григор победи Доминик Тийм в първата си среща от турнира в Лондон, а след успеха тази вечер се класира за следващата фаза, където най-вероятно ще срещне Александър Зверев или Джак Сок, които се борят за второ място в групата след Роджер Федерер.

Класирането за полуфиналите е историческо за Григор, който участва за първи път в турнира в английската столица. Последният му мач от груповата фаза е в петък от 16:00 часа срещу резервата Пабло Кареньо-Буста.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет започна ударно като взе сервис гейма си и проби Гофен, повеждайки с 40:0 в гейма. Димитров нямаше проблем в третия гейм, а в четвъртия спечели психологическата битка с нов пробив, макар при четвърти брейк пойнт. Димитров поведе с 5:0 след гейм на нула, след което взе и сета след трети пореден пробив в сета за едва 27 минути.

ВТОРИ СЕТ
Григор продължи добрата си серия и във втория сет, като взе сервис гейма си и направи четвърти пореден пробив в мача за 2:0. Гофен оказа съпротива при сервис гейма на Димитров и имаше брейкпойнт, за да пробие българина, но не успя и изостана с 0:3 в сета. Белгиецът бе на крачка от тотална капитулация при 0:30 в четвъртия гейм при свой сервис, но успя да вземе подаването си за 3:1. Най-трудно стана за българина в следващия гейм, когато изостана с 0:30 и бе предупреден за разговор с треньора си. Това само ядоса Димитров и той взе гейма за 4:1, макар Гофен на три пъти да се измъкваше при предимство за българина. Съперникът на Григор направи пореден опит да обърне развоя на срещата, като взе сервис гейма си за 4:2 в полза на Димитров. Гришо помете съперника за 5:2 с гейм на нула, а при свой сервис просто го довърши за крайното 6:2, въпреки че белгиецът спаси два мач пойнта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гришо

    8 3 Отговор
    Мачкай Кобра
  • 2 Гришо1

    9 3 Отговор
    БРАВО ГРИГОР. Обичаме те!

    Коментиран от #3

  • 3 Vulpes

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гришо1":

    Чак пък толлова....
  • 4 00сдф

    0 0 Отговор
    Тоя Гофен що ми се чини нещо надменно гледа.. тия белгийци хора не станаха бе ей. Едно самочуствие..