16 Ноември, 2017 11:26 1 005 1

Стана ясен последният тим за Мондиал 2018

  • мондиал 2018-
  • перу-
  • бараж-
  • нова зеландия

Перу се класира след победа в реванша срещу Нова Зеландия

Перу победи с 2:0 Нова Зеландия и стана последният участник на световното първенство в Русия следващото лято. Първият мач от интерконтиненталния плейоф беше завършил 0:0, а на реванша в Лима домакините ликуваха след голове на Джеферсън Фарфан и Кристиан Рамос. Така "инките" хвърлиха в екстаз публиката на препълнения "Естадио Насионал", след което празненствата в страната продължиха до ранни зори.

За Перу това ще е общо пето участие на световно първенство. Предишните са през 1930, 1970, 1978 и 1982 г. Припомняме, че първата победа на "инките" на най-големия футболен форум е срещу България - 3:2 (1970 година).

Срещу Нова Зеландия селекцията на Рикардо Гарека доминираше през почти целия мач и заслужено се поздрави с успеха. Адвинкула пропусна да даде аванс на Перу още в началото, като натискът на домакините продължи и в средата на полувремето резултатът бе открит. В 28-ата минута Кристиан Куева се справи с капитана на новозеландците Уинстън Рийд и подаде на непокрития Фарфан. 33-годишният играч на Локомотив (Москва) реализира с мощен изстрел под гредата - 1:0.

За Фарфан това бе 23-ти гол за националния отбор. След отбелязването му той показа фланелка с номер 9, посвещавайки попадението на наказания за употреба на допинг Хосе Паоло Гереро.

"Инките" продължиха да диктуват събитията на терена. Надеждите на гостите угаснаха в 65-ата минута, когато след центриране от корнер топката не беше изчистена и Рамос отблизо отбеляза за крайното 2:0.

По този начин Перу се класира на световно първенство за пръв път от 36 години насам. Жребият за осемте групи на Мондиала в Русия ще бъде теглен на 1 декември в Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CONCACAF

    1 1 Отговор
    1998 година беше последното ни участие на Световно. Дори, много съмнително, на Катар'22 да се явят, това са 24 години пауза. Иначе още се тиражират и лансират спомените от онова "Велико" американско лято....