16 Ноември, 2017 14:59 1 003 0

Спрягат Делио Роси за треньор на Италия

  • роси-
  • италия-
  • селекционер-
  • левски-
  • вентура

Започнаха спекулациите в местната преса

Джампиеро Вентура вече не е селекционер на Италия, а в последните часове упорито се спекулира с евентуалния негов заместник. В медиите на Ботуша веднага започнаха циркулират имената на специалисти, които могат да застанат начело на "нерадзурите". Сред фаворитите за нов селекционер са Карло Анчелоти, Роберто Манчини и Масимилиано Алегри. От тях единствено Анчелоти е свободен, след като беше освободен от Байерн (Мюнхен). Неговото назначение обаче ще е излезе скъпо на местната федерация и това може да накара футболните босове да разгледат и някои по-екстравагантни кандидатури. Сред тях са тези на Винченцо Монтела, Клаудио Раниери и... Делио Роси.

"Бъдещето на Монтела начело на Милан не е сигурно. Вероятността да бъде освободен е голяма. При такова стечение на обстоятелствата той ще е свободен и ще е лесно да бъде ангажиран. Ситуацията около Раниери е по-различна. Под негово ръководство Нант се представя изключително добре в Лига 1. Освен това договорът му с френския клуб е до 2019 година", пишат в Италия.

"Интересен вариант е и Делио Роси. Той беше уволнен от Болоня през 2015 година и две години беше без работа. През лятото отново седна на треньорската скамейка, подписвайки 2-годишен договор с Левски. Въпреки това обаче не бива да бъдат забравяни успехите му в Италия. Достатъчно е да се спомене триумфът за Купата на Италия с Лацио през 2009 година", пише Stadiosport.it, като отчита за минус за Делио Роси конфликта му с Адем Ляич по време на престоя им във Фиорентина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА