17 Ноември, 2017 11:26 1 722 2

Ясен е съперникът на Григор в Лондон

  • димитров-
  • сок-
  • зверев-
  • федерер-
  • мастърс-
  • тенис-
  • полуфинал

Американецът Джак Сок успя да надвие германеца Александър Зверев за второто място в група "Борис Бекер"

Германецът Александър Зверев загуби от Джак Сок с 4:6, 6:1, 4:6 в директен спор за място на полуфиналите на финалния турнир на ATP в Лондон. Така поставеният под №8 в схемата на турнира американец завърши на второ място в група "Борис Бекер" и си осигури сблъсък срещу Григор Димитров в събота. Първенец в групата е Роджър Федерер с три победи, следван от Сок с две, Зверев с една и Марин Чилич с три загуби.

Първият сет бе равностоен, след като и двамата сравнително лесно печелеха подаванията си до седмия гейм, в който Джак Сок стигна до точка за пробив и поведе с 4:3. След това американецът затвърди пробива и завърши частта при 6:4 в своя полза.

Александър Зверев отвърна безпощадно във втората част с пет последователни гейма в своя полза, а това предупредели и успеха му в този сет с 6:1. Германецът започна с пробив и третия сет, но Сок бързо го върна. След двойна грешка на Зверев и нов пробив американецът дръпна с 3:1 гейма, а след това и с 4:1. Поставеният под №3 германец успя да изравни резултата до 4:4 гейма. След това Джак Сок спечели гейма на свое подаване, а в десетия гейм се възползва от възможността за пробив и след 6:4 в своя полза спечели срещата.

Така американецът се класира за полуфиналите на турнира, където ще има за съперник Григор Димитров. Сок води с 3-1 победи срещу Димитров в преките им срещи на корта. За последно те се срещнаха през март тази година в Индиън Уелс, където българинът отстъпи с 6:3, 3:6, 6:7(7).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивелин

    2 6 Отговор
    Дотук беше Гришо. Американецът ще го отвее като бръмбар сламка.

    Коментиран от #2

  • 2 Горд Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ивелин":

    До тук беше,а? Много малко постигна,така ли?
    Аман от злобни хейтърчета!